Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Träningsanläggning

Förutom två 18-hålsbanor och en 9-hålsbana har PGA National en av Europas mest moderna träningsanläggningar med sex målgreener, 7000 m2 grästee och två studios.

På rangen tränar man från grästee med riktigt TaylorMade bollar mot riktiga greenområden.

I videoanalysstudion som är utrustad med det senaste SwingerPlus analyssystemet från Webbsoft Technologies finns dubbla kameror och storbildskärm. Här analyserar vår Head Pro John Grant tålmodigt och pedagogiskt din sving. 

Det är också i denna studio som Ping och Titleist har inrett sina fullutrustade fitting centers med alla modeller och specifikationer som finns i deras produktlinje. En avancerad radar från FlightScope följer bollen från start till landning.

Den andra studion är specialutrustad av TaylorMade och här har klubbföretaget sitt Nordic Performance Lab. Liknande labb finns bara på fyra andra ställen i Europa och detta är det enda i Skandinavien. Det avancerade svinganalyssystemet utvärderar varje del av din kropps rörelse i 3D. Trackman används sedan för att ”skräddarsy” klubborna utifrån din fysik och ditt rörelsemönster. Läs mer om TaylorMade Nordic Performance Lab

Övningsområdena sköts lika minutiöst noggrant som banorna. Lakes Course har sin egen putting green och sin egen närspelsgreen med just den uppbyggnad och med de grässorter som finns på Lakes Course. Links Course har sin putting green och sitt närspelsområde som då givetvis har rödsvingelgräs och är lika ondulerade och snabba som Links Course. 

Som medlem och greenfeegäst har du fri tillgång till övningsområdena.
Vill du bara komma hit och träna så kostar det 200 kr / dag, övningsområdesavgiften löses i shopen.

Rangekort eller ”pollettetiketter” köpes i shopen under öppettiderna. Det går även att köpa rangebollar via betalkort direkt i den vänstra bollmaskinen på rangen.