Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Nordea Masters 2015

Den 4-7 juni 2015  avgjordes Nordea Masters på PGA Sweden National Lakes Course.

Med ett års erfarenhet för både tävlingens ägare Lagardére att genomföra tävlingen och för oss som värdbana så blev årets tävlingen än ännu större succé och framgång än 2014.

Genom den nya samarbetspartnern Sport och Evenemang hade Lagardére investerat i helt nya läktare och tält vilket gav tävlingsarenan en enorm ansiktslyftning.

Som grädde på moset fick vi återigen en svensk segrare när Alex Norén med fyra slag marginal till  Søren Kjeldsen tog sin fjärde titel på European Tour och den andra segern i Nordea Masters. 

Alex som brukar träna ute på PGA National när han är i Skåne trivs väldigt bra på anläggningen och berömde banans fina skick i sitt tacktal.

Vår hemmaspelar Jens Dantorp svarade för en enastående prestation och delade tredjeplatsen med Sebastian Söderberg, Maximilian Kieffer och Alexander Levy. Jens och Co var två slag efter förra veckans Irish Open vinnare Søren Kjeldsen och sex slag bakom vinnande Norén.

Trots att han både har skjutit en 59 rond och vann Challenge Tour tävlingen Rolex Trophy 2013 så rankar Jens årets tredjeplats som karriärens största framgång. Tittar man på prischecken så var tredjeplatsen på European Tour tre gånger mer värd än vinsten på Challenge Tour.

Jens som är sambo med Emma Eksell som jobbar i vår shop och reception anslöt till vår personalavtackning vilket var mycket uppskattat!

PGA Sweden National summerar ytterligare ett oerhört framgångsrikt Nordea Masters och lovorden som vi fått från spelare, sponsorer, publik och European Tour värmer gott efter period med mycket slit!

2016 kommer tävlingen återigen att spelas på Bro Hof i Stockholm och tiden får utvisa när tävlingen kommer tillbaka till Skåne och förhoppningsvis till PGA National igen. På PGA National står vi i alla fall rustade och laddade att ta emot tävlingen i framtiden!!!

Läs mer om Nordea Masters på:

>> Slutresultat Nordea Masters 2015
>> Nordea Masters hemsida

Följ med bakom kulisserna på PGA Sweden National under tävlingsveckan:

Nedan följer en videokavalkad av de officiella filmerna från 2015 års tävling: