Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Onsdagsgolfen 2015

Under helgen den 10-11 oktober avgjordes årets Onsdagsgolf Final med 18 hål på Lakes Course under lördagen och 18 hål på Links Course under söndagen.

På lördagskvällen serverades en tvårätters middag i klubbhuset som ingick för alla som hade deltagit i minst 10 omgångar innan finalen. Självklart var middagen öppen för alla andra också och som vanligt blev det en mycket trevlig tillställning.

Onsdagsgolfen har spelats över 28 onsdagar sedan början av april och totalt har 515 ronder spelats av 109 unika spelare vilket är en ökning med 56 ronder och 38 spelare mot förra året.

Varje vecka har det spelats en fristående slagspelstävling men också en löpande eclectic där ett intecknat resultat på tavlan inte har fått ändras förrän nu i finalen.

Anders Svensson (längst till höger på bilden) gick in i finalen som ensam ledare på Lakes Course på -18. Anders spelade bra och tecknade in två slags förbättring genom en nettoeagle och en nettobirdie för ett slutresultat på totalt -20. Lars O. Svenheim (mitten på bilden) som låg ett slag efter Anders inför finalen var strået vassare och tecknade in tre under par och tog klivet upp till en delad förstaplats. Delad trea på -18 finner vi Håkan Kangerud (saknas på bilden) och Stefan Ohlsson (längst till vänster).

På Links Course var Eivind Balcker (andra från höger) i ensam ledning inför finalen med ett resultat på -19. Han gjorde ingen förbättring på tidigare intecknat resultat vilket gjorde att han fick sällskap i toppen av Stefan Ohlsson. Tommie Gustavsson (andra från vänster) tog ensam hem tredjeplatsen endast ett slag efter Eivind och Stefan.

Även finalen spelades som två separata slagspelstävlingar där Anders Svensson tog hem vinsten under lördagen på Lakes Course med ett 70 rond netto. Håkan Kangerud hade samma resultat men fick ge sig på högre hcp.

Efter den sena middagen så var det Stefan Ohlsson som var piggast under söndagsmorgonen på Links Course och notera en fin 70 rond netto för att ta hem omgången med fyra slags marginal till Rune Petersson.

PGA National vill skicka ett stort tack till alla deltagare för en trevlig säsong och det jättekul att se hur Onsdagsgolfen hela tiden utvecklas med fler och fler deltagare. Självklart kommer tävlingen tillbaka igen till nästa säsong men medlemsmötet får som vanligt utvärdera upplägg och spelform och sedan återkommer vi under vintern med 2016 års tävlingsprogram.