Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Onsdagsgolfen 2014

Efter 24 omgångar och totalt 424 starter så spelades den 4-5 oktober finalen i årets Onsdagsgolf. Under året har totalt 71 unika medlemmar deltagit i Onsdagsgolfen vilket är en rejäl ökning från ifjol när det var 51 personer som deltog. Flest omgångar har spelats av Eivind Balcker med hela 21 starter tätt följd av Dragisa Jovanikic, Lars Wickman och Ulla Gustavsson med 19 starter vardera.

Onsdagsgolfen är ett riktigt trevligt och bra sätt att lära känna andra medlemmar på och öka klubbkänslan. Landskrona GK som har en stor verksamhet inom sin veckogolf har under året haft 120 unika medlemmar som deltagit. Men med 1800 medlemmar så är representationen 7% medan vi ligger på hela 24% vilket är väldigt roligt!

Finalen som i sig lockade 19 deltagare spelades över två dagar med 18 hål på Links Course och 18 hål på Lakes Course. Förutom att den spelades som två separata deltävlingar så var det också under finalen man hade chansen att ändra sitt tidigare inskrivna resultat i den löpande eclectictävlingen. 

Inför finalen var det delad ledning mellan Eivind Balcker och Tommie Gustavsson på Links Course. Ingen av herrarna förbättrade något hål men de blev inte heller ikapp sprungna bakifrån vilket gör att vi har delad vinst för året på Links Course mellan Eivind och Tommie. Även tredjepristagarna följdes åt; både Anders Svensson och Ulla Gustavsson startade ronden -15 och efter varsin intecknad netto birdie så slutade båda på -16.

På Lakes Course blev det inte heller så dramatiska förändringar som vi har varit vana vid från tidigare år. Anders Svensson gick ut i ledning på -19 och kom i mål på -20 vilket gav en segermarginal på två slag till tvåan Eivind Balcker. Det största avancemanget under finalen stod Dragisa Jovanikic för som gick från -13 till -16 och därmed klättrade upp och delade tredjeplatsen med Roger Jansson.

Som deltävlingsvinnare under lördagens varv på Links Course stod Ulla Gustavsson efter en stabil 72 rond. Resultatet var samma som andrapristagaren Mats Nyholm med Ulla drog längsta strået på lägre erhållna slag. På tredje plats med 73 slag hittar vi Dennis Isaksson.

Under lördagskvällen var det gemensam middag där alla som spelat minst tio omgångar hade kvalificerat sig till en fri middag. Som vanligt var det en mycket trevlig tillställning och efter den sena kvällen var det inte helt otippat Mikael Sorling som var den som presterade bäst när det på söndagsmorgonen var dags för Lakes Course. Vi vet inte hur han bär sig åt men att springa runt ett under par efter en lång och förmodligen inte helt torr kväll är mycket imponerande och om vi inte missminner oss helt så var det precis likadant ifjol… Mikaels +1 i erhållna slag gjorde att han hamnade på samma netto resultat, 72 slag, som andrapristagaren Lars Wickman. På tredjeplats med 74 slag netto kom Dragisa Jovanikic.

I april drar vi igång 2015 års Onsdagsgolf igen och då hoppas vi på att ännu fler av er medlemmar har lust och möjlighet att vara med!

>> Slutresultat 2014 års Onsdagsgolf eclectic

Vänligen observera att endast de spelare som har tecknat in alla 18 hålen i eclecticen är presenterade på slutresultatlistan.