Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Onsdagsgolfen 2013

I helgen den 5-6 oktober avgjordes finalen i 2013 års Onsdagsgolf eclectic med 18 hål på Lakes Course under lördagen och 18 hål på Links Course på söndagen. Det var först i finalen som spelarna hade möjlighet att ändra sitt tidigare intecknade resultat på ett hål vilket bäddade för stora omkast i resultatlistan och en spännande helg!

På Lakes Course gick Ulf Carlsson ut i ledning på -15, ett slag före Eivind Balcker och Tommie Gustavsson. Ronden innehöll inget förbättrat hål för Ulf vilket gjorde att Eivind med sina -1 knappade in försprånget och tog hem Lakes-titeln på lägre hcp. Ulf slutade tvåa, ett slag före en starkt spurtande Roger Jansson som med sina -3 för dagen gick från en femteplats till tredjeplats. Även Håkan Kangerud slutade på -14 med fick se sig slagen på lägre hcp  med endast 0,1 slag av Roger.

På Links Course gick Ulf Carlsson, Håkan Kangerud och Eivind Balcker ut i ledarbollen, alla på -16.  Efter en spännande rond med en sänkt långputt i slutet satte Ulf Carlsson spiken i kistan och tecknade för dagen in -2 vilket betydde -18 totalt och vinst med ett slag före Håkan och ytterligare ett slag före Eivind.

Båda varven under helgen spelades även som två separata omgångar där Mikael Sorling tog storslam genom att vinna båda deltävlingarna. En 75:a netto på Lakes Course var ett slag före en kvartett med Fredrik Olofsson, Lars Wickman, Ulla Gustavsson och Björn Uddvik.

Söndagens 71:a netto var en imponerande prestation efter lördagskvällens gemensamma och lite sena middag… Mikael tillsammans med åtta andra hade tagit det kloka beslutet att stanna över i klubbhusets härliga sviter vilket säkert bäddade för det fina spelet. Tvåa på Links Course för dagen blev Björn Uddvik som med sina 74 slag var ett slag före trean Ulla Gustavsson.

Under året har det totalt spelats 23 omgångar där 51 unika spelare har deltagit. Det har blivit 288 starter med ett snitt på 12 spelare per omgång. Det är kul att se att tävlingen växer, ifjol deltog 41 unika spelare och under de 25 omgångar som spelades var det 284 starter. Flest omgångar under 2013 spelade Eivind Backer med 20 st, tätt följd av Håkan Kangerud på 19 och Lars Wickman och Tommie Gustavsson på 18.

Efter önskemål så fortsätter vi nu med ”Onsdagsgolfens Vintertour” så länge vädret tillåter och banan är öppen! Anmälan sker som vanligt via Min Golf och där kan man lätt kan se vilken första starttid som gäller för just den tävling man anmäler sig till. ”Onsdagsgolfens Vintertour” kommer inte att ha någon eclectictävling utan bestå av fristående deltävlingar.

>> Slutresultat 2013 års Onsdagsgolf eclectic

Vänligen observera att endast de spelare som har tecknat in alla 18 hålen i eclecticen är presenterade på slutresultatlistan.