Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Captains Cup 2015

För femte året så anordnar vi matchspelstävlingen Captains Cup. Tävlingen som bara är öppen för er medlemmar spelas i en matchstege med direkt utslagning. Gick man till spel om medaljerna så spelade man totalt sex omgångar mellan april till september. I år satte vi deltagarrekord med 48 deltagande medlemmar.

Startavgiften var  200 kr och alla pengar gick tillbaka som priser i form av presentkort till topp fyra. Under medlemsmötet i november så hölls prisutdelning för årets Captains Cup där vinnaren Carl Fjällman erhöll en tavla av Yrjö Edelmann som är tävlingens vandringspris.

(Bilden på Carl från en annan tävling)

Carl var inte på plats pga tjänsteresa men hade skickat in ett tacktal til prisutdelningen:

”Då jag befinner mig utanför rikets gränser å tjänstens vägnar och inte kan närvara idag kommer här några rader om årets Captains Cup!

Först vill jag tacka de medlemmar som jag har haft förmånen att spendera ett antal timmar med på våra fantastiska banor och dessutom besegra; Håkan Andersson, Per Fridh, Henrik Treschow, Tomas Fiedler och Mikael Nilsson

Ett speciellt tack till Captain, Henrik Treschow som jag fick äran att besegra för andra gången i denna tävling! Det skall dock nämnas att i kvartsfinalen mot Henrik stod jag med mössan i handen när Henrik skulle putta för vinsten på Lakes 17:e green, ni får dra era egna slutsatser om vad som hände!

Ville även tacka Peter Larsson som alltid finns på plats och ställer upp för oss medlemmar, samt även din personal i reception/shop, ni gör ett kanon jobb!

Samt även Nico i restaurangen, du är guld värd för anläggningen! Min son Eric 6 år, tjatar varje dag om vi skall åka till PGA för att se om Nico jobbar!

Tack!”


Pristagare 2015:

1:a Carl Fjällman 3840 kr i presentkort.
2:a Mikael Nilsson 2880 kr i presentkort.
Delade 3:or eftersom de inte spelade matchen om tredjepris blev Robert Lundgren och Tomas Fiedler som får 1440 kr vardera i presentkort.

 

För att få en jämn matchstege så krävs 16, 32, 64 spelare osv och eftersom den under 2015 haltade med 48 deltagare så hade vi ”seedat” tidigare års semifinalistdeltagare så att de går direkt vidare till omgång 2. Då det var 11 stycken av tidigare års semifinalister anmälda så fick lotten avgöra vilka övriga fem som fick gå direkt till omgång 2. Lotten föll på Christian Arestad, Gunnar P Lund, Gill Granath, Robert Milojevic och Anders Williamsson.

>> Se alla matchresultat för Captains Cup 2015 här