Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Årets Captains Cup segrare är korad

Robert Lundgren har haft en framgångsrik säsong och som juvelen på kronan tog han efter en tuff finalmatch mot John Olof Sundström hem segern i 2014 års Captains Cup.

Robert själv beskriver segern så här:

För mig är Captains Cup årets höjdpunkt då jag verkligen uppskattar matchspel som spelform. Det är också ett mycket bra tillfälle att lära känna de andra medlemmarna lite bättre.

Resan till finalen bestod av fem rätt så olika matcher, en av de tuffaste var matchen mot Nina Sellberg som avgjordes på 18 hålet med en birdie. Kvartsfinalen fick jag spela mot min 13 årige son Jesper, som bjöd på bra motstånd och den matchen avgjordes först på 20:e hålet!

I finalen fick jag en drömstart med några snabba birdies på de första hålen och på så sätt kunde jag sätta press på min motståndare J-O Sundström. Jag hade lyckan av att ha en sådan dag när allt bara kändes självklart och bollen ”förstod” min intentioner. Med ytterligare en ny birdie på 10:an kopplade jag ett segergrepp och till slut avgjordes matchen på 13:e hålet (seger 6/5).

Det är en go känsla att få vinna en matchspelstävling där så många duktiga spelare har deltagit.

2011 introducerade klubbens ordförande Henrik Treschow ”Captains Cup”. Tävlingen är öppen för medlemmar och spelas som en match utslagstävling med hcp över hela säsongen.

Den första historiska segern 2011 togs av Håkan Petersson efter en 5/4 seger i finalen mot Håkan Karlström. 2012 kunde Thomas Wiklund, efter fyra tuffa matcher och en rafflande finalseger med 2/1 mot Claes Olsson, sätta sitt namn på vandringspriset. 2013 års segrare blev Peter Johansson som slog Peter Larsson med 4/3 i finalen.

2014 års segrare heter alltså Robert Lundgren som under medlemsmötet i november fick motta den fina tavlan som utgör vandringspriset för tävlingen. Birgitta Petersson och Rikard Livman delade tredjeplatsen och precis som Robert och John Olof så erhöll de presentkort som går att nyttja på hela anläggningen.

Tävlingen har blivit mycket populär och de två senaste åren har matchstegen varit fulltecknad. Captains Cup kommer fortsätta att vara en tradition och ett stående inslag i tävlingsprogrammet på PGA Sweden National. Hoppas att du har lust och möjlighet att vara med nästa år, uppmaning om anmälan kommer att skickas ut i vinter.