Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Star for Life Challenge

Nu är det dags, efter två år som värd  för Nordea Masters så är äntligen Nordea Tour tillbaka på PGA National och Links Course.

Den 15-17 september spelas tävlingen Star for Life Challenge där du har möjlighet att se framtidens stjärnor göra upp om segern. Tävlingen spelas över tre dagar där det dras en cut efter fredagens spel. Endast de 45 bästa proffsen samt delat resultat går vidare till spel på lördagen. 

Tävlingen bjuder på ett 144-man starkt startfält där det finns många spelare att hålla ett extra öga på.
Finländaren Oliver Lindell ligger för närvarande på första plats i Nordic Golf League och är en intressant spelare att följa under veckan.
Samma gäller för dansken Mark Flindt Haastrup ligger två på samma ranking samt leder årets Nordea Tour ranking. Även svensken Oscar Lengdén är med i topp-3 på både Nordic Golf League och Nordea Tour Ranking. 

Topp 3 (2)

En till spelare att hålla koll på är PGA Sweden Nationals Jens Dantorp som till vardags håller till på Challengetouren och Europatouren. Med tävlingsfritt på Challengetouren gör Jens ett besök på hemmaplan och Nordea Tour.

Välkomna ut och se bra golf av framtidens stjärnor!

Om Nordea Tour:

Nordea Tour är Sveriges professionella golftour, egentligen två tourer, en för damer och en för herrar.

Touren startade 1984 och då spelades åtta herrtävlingar på Swedish Golf Tour. Som en så kallad tredje nivåtour på herrsidan ingår Nordea Tour i ett system som möjliggör för spelarna att kvalificera sig vidare till högre internationella tourer. Herrarnas tävlingar ingår i Nordic Golf League där en topp 5-placering på order of merit ger fullt kort på Challenge Tour nästföljande år. 

Läs mer om Nordea Tour här.