Medlemskap på PGA

”ALLA GOLFKLUBBAR ÄR UNIKA. SOMLIGA ÄR MER UNIKA ÄN ANDRA.”

Vi på PGA of Sweden National vill gärna se oss som tillhörande de ”mer unika” kanske till och med det mest unika golfprojekt du kan hitta i Skandinavien. Häng med i vår historia, så ska jag försöka förklara varför.

Det centrala i en golfklubb är självklart golfbanan.

PGA of Sweden National har tre banor: 18-hålsbanorna Lakes och Links samt Academy Course med nio intressanta korthål. Alla tre är designade av Kyle Phillips, mannen bakom många mästerverk, bland andra Kingsbarns och Dundonald i Skottland och The Grove utanför London. Av landskapsmässigt tämligen ointressant åkermark har han här i Bara skapat 45 härligt utmanande golfhål, som ser ut som om de alltid legat här.

Links Course invigdes 2009 och Lakes Course 2010 och de är redan högt rankade bland Sveriges bästa. Men det är ändå bara början. Vår banchef Barry Crawford med en bakgrund på bland annat anrika skotska Prestwick GC och Augusta National i Georgia, USA är övertygad: ”Det krävs ett antal år innan en bana kan vara i absolut bästa skick. Om några år kommer vi att kunna erbjuda den största golfupplevelsen i Skandinavien.”

En stor attraktion för medlemmar är också de olika bankaraktärerna; en vindpinad höstdag kan Links Course få dig att känna dig förflyttad till Skottland, medan en varm, skön sommardag får Lakes Course att påminna om en riktigt, riktigt bra Florida-bana. Risken att tröttna på golfen på PGA of Sweden National är med andra ord minimal.

OCH ALLT DET SOM HJÄLPER DIG TILL BÄTTRE GOLF.

Grunden till att det ska gå bra på banan är att du trivs med allt omkring själva spelet. På PGA of Sweden National är det mycket väl sörjt för harmoni och trivsel. Hela vägen från det att du bokar din starttid till det 19:e hålet.

En grundbult är att tillgängligheten för medlemmar är mycket god. Med ett begränsat antal medlemmar och två banor blir det betydligt lättare att kunna tillhandahålla god service och hög tillgänglighet för medlemmars och medlemmars gästers spel och även erbjuda våra Business Partners bra tillgänglighet till banorna. Styrelsen värderar speltillgänglighet mycket högt och ser kontinuerligt över den optimala mixen av medlemmar och greenfeespel.

Den varma, vänliga atmosfären i det generöst tilltagna klubbhuset bidrar också. Med en riktigt bra restaurang, som kan bjuda på fine dining när så krävs, men som alltid har medlemmarnas bästa i fokus; snabbt och gott.

Klubbhuset har 16 bekväma sviter som nyttjas till allt från konferenser till vanliga golfare som väljer att bo över och ta till vara möjligheten att spela flera av banorna och dessutom njuta av en god middag i restaurangen.

Den välsorterade shopen har allt du behöver för din golf och inte minst många snygga sätt att visa din klubbtillhörighet med våra många ”loggade” kläder att välja bland.

En av Sveriges mest avancerade träningsanläggningar med en Golf Academy under ledning av John Grant står redo att göra underverk med din swing. Rangen har stora grästees med perfekt turf. Och rangens målgreener är uppbyggda för att kunna ta emot bollen som riktiga greener. Vi har dessutom två pitchgreener med gott om plats att träna wedgar, chippar och bunkerslag. Och två väl tilltagna puttinggreener.

Jag vågar drista mig att påstå att vi kan bjuda på en unik helhetsupplevelse, snart kanske den största golfupplevelsen i Skandinavien. Du är alltid varmt välkommen på en privat visning av allt vi kan erbjuda.

Men innan vi bestämmer tid för det finns det mycket annat jag vill berätta om PGA of Sweden National. Det har kanske inte direkt med din golf att göra, men det är av synnerligen stor vikt för din investering.

EN AKTIE GER DIG INTE BARA RÄTTEN ATT SPELA GOLF, DEN GER DIG OCKSÅ EN DEL AV HELA ANLÄGGNINGEN.

Golfbanorna blir navet i en unik resort. PGA of Sweden National AB äger idag marken där golfanläggningen är placerad plus ett stort område runt själva golfen. Här är projekterat för bostäder, hotell, spa, konferens. Genom avtal om försäljning av marken samt vinstdelning i fastighetsutvecklingsprojektet, beräknas att PGA of Sweden National AB ska vara skuldfritt efter genomförandet.

Anläggningen har starka och långsiktiga ägare som Mats Paulsson och Bjäreinvest, bröderna Ulf och Bo Eklöf från Stadium, Karl-Axel Granlund, Nils Gyllenkrook, Claes Kinell, Spiros Mylonopoulos plus PGA Sweden och inte minst Henrik Stenson, som sa så här när han blev delägare 2014:
– Jag kommer att som ny delägare aktivt engagera mig i banornas och anläggningens utveckling för att lyfta den till en komplett anläggning samt att det blir intressant att följa hus- och hotelletableringen.
UNIK INFRASTRUKTUR BÄDDAR FÖR STORA TÄVLINGAR.

PGA of Sweden National är mycket strategiskt placerad med E6:an bara fyra kilometer bort. Till Sturup tar det endast ca 20 min med bil, till Kastrup ca 30. Besökare från hela världen har alltså lätt att ta sig till oss. Och det kan behövas. För det är väl ingen direkt hemlighet att vi inom en snar framtid siktar på att få vara värd stora internationella Tourtävlingar. Därför har vi också redan från början planerat och byggt för den infrastruktur som kommer att krävas.