Inför rundan

Välj bana
Här på PGA Sweden National erbjuder vi två förstklassiga 18-hålsbanor med olika karaktärer.

Links Course har de typiska linksdragen med stora, vidsträckta greener och många små djupa bunkrar med branta kanter. Greenerna är förhållandevis stora, mjukt ondulerade och allt som oftast relativt hårda. Det ställer krav på inspelen och ger intressanta puttlinjer.

Gräset består av huvudsakligen rödsvingel vilket ger banan den
karakteristiska linksutseendet med torra, hårda och snabba spelytor och en färg som varierar mellan grön, brun, gul och röd.

På Lakes Course, i kontrast till Links Course, möts Du av grönare spelytor, mindre men inte små greener, grundare men stora bunkrar och som namnet indikerar är en hel del vatten i spel. Designen av banan är inspirerad av den banarkitektur som användes på 1920 och 1930-talet men naturligtvis konstruerad med senaste teknologi och kunskap.

Precis som Links Course så är hela banan sandcappad och oerhört väldränerad. Greenerna på Lakes Course är sådda med krypvensgräs. Fairway är fasta men gräset bär bollen något mer än på Links Course som gör att bollen sitter något högre.

Välj rätt tee
På PGA Sweden National vill vi ge er den bästa möjliga upplevelsen och därför tänker inte vi röd-blå-gul-vit längre utan vi tänker på hur långt man vill spela banan.

Lakes Course har sju stycken tees från tee 48 som mäter 4840 meter till tee 68 som mäter 6781. Medan Links Course har sex stycken tees från tee 49 som mäter 4950 meter till tee 68 som mäter 6835 meter.
Beroende på ditt handicap, dagens course setup och aktuellt väder kan du själv välja tee och svårighetsgrad och på så vis få den bästa golfupplevelsen.

Är du osäker på vilken tee som passar dig bäst så hjälper vi dig gärna med en rekommendation!

Mått på bana Mått på banan hittar du på samtliga sprinklerlock där avståndet är till framkant av greenen.

Pinnplacering Varje dag är det nya pinnplaceringar och innan du går ut får du dom aktuella måtten med dig på en lapp, allt för att du ska vara så väl förbered som möjligt!