Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Golf

PGA Nationals banor är designade av Kyle Phillips, en av världens främsta banarkitekter. Han är känd för sin förmåga att använda sig av landskapets ursprungliga utseende i skapandet av banor som redan från början får en klassisk och tidlös känsla. Kyle är minutiös i sitt hantverk och tillåter bara shapers (banbyggare) som först godkänts av honom själv. Inget läggs ut på extern entreprenad och inga genvägar tillåts.
Det enda som räknas är resultatet! Detta gör att banans slutliga form är så lik grunddesignen som det bara går. Hos oss var det Lead Shaper Peter Scott som på plats såg till att grundidén bibehölls hela vägen.

Vi har omsorgsfullt valt gräs till Links och Lakes Course. Grästyperna och blandningarna är karaktäristiska för de olika typerna av banor och gräset, som inte finns lokalt i området, köptes in från ett holländskt bolag.

Våra banor

Som besökare på PGA of Sweden National ges du möjligheten att uppleva två helt olika typer av golfbanor under samma dag. Båda 18-hålsbanorna är designade av den amerikanska arkitekten Kyle Phillips.
 

 

Links Course har de typiska linksdragen med stora, vidsträckta greener och många små djupa bunkrar med branta kanter. Greenerna är förhållandevis stora, mjukt ondulerade och allt som oftast relativt hårda. Det ställer krav på inspelen och ger intressanta puttlinjer.

Gräset består av huvudsakligen rödsvingel vilket ger banan den
karakteristiska linksutseendet med torra, hårda och snabba spelytor och en färg som varierar mellan grön, brun, gul och röd.
 

 

Lakes Course, i kontrast till Links Course, möts Du av grönare spelytor, mindre men inte små greener, grundare men stora bunkrar och som namnet indikerar är en hel del vatten i spel. Designen av banan är inspirerad av den banarkitektur som användes på 1920 och 1930-talet men naturligtvis konstruerad med senaste teknologi och kunskap.

Precis som Links Course så är hela banan sandcappad och oerhört väldränerad. Greenerna på Lakes Course är sådda med krypvensgräs. Fairway är fasta men gräset bär bollen något mer än på Links Course som gör att bollen sitter något högre.

Skillnaden mellan banorna ser man även visuellt när man tittar ut från klubbhuset mot de parallella första hålen som sedan delar sig i Links Course mot söder och Lakes Course mot norr.