Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

PGA Sweden National Business Club Championship 2015

I strålande solsken med en tuff och utmanande vind så avgjordes den 19 augusti årets upplaga av vårt prestigefyllda Business Club mästerskap. 

Tävlingen spelades som en tvåmannalag fyrbollbästboll poängbogey över 18 hål på en Lakes Course i ypperlig kondition. Bäst av alla lag i det 64 man starka startfältet blev lag E.ON med Hans-Åke Maltesson och Peter Vollmer som lyckades skrapa ihop hela 44 poäng i den tuffa vinden. Vinnarna förärades med varsin gräsklippare från vår Business Club partner Svenska John Deere.

På en hedersam andraplats med 42 poäng finner vi lag AB Syd El i Malmö med Fredric Kristoffersson och Gustav von Seth. Fredric och Gustav fick varsin övernattning för två personer i en av våra sviter i klubbhuset.

Nils och Merrill Gyllenkrok representerade ägarna och försvarade PGA Nationals färger på ett bra sätt och knep tredjeplatsen på 41 poäng.

Det var jämt i toppen och tre lag landade på 40 poäng vilket var det resultat som krävdes för att komma topp sex och få ta del av det gedigna prisbordet.

>> Se hela resultatlistan 

 

Utöver lagtävlingen så genomfördes längsta drive på hål 8 och närmast hål på hål 17. Jeanett Paludan Dehlin från Management Partners stod för dagens längsta drive bland damerna medan Philip Åström från Palm & Partners bombade in en 333 meters drive och tog hem herrklassen.

På hål 17 stod pinnen tufft lång vänster på green och det var inte helt enkelt att komma nära. Gustav von Seth lyckades trots den tuffa utmaningen att tråckla in bollen 8 meter från pinnen och förärades för bedriften ett lån av en valfri Volvo under en valfri weekend från Bilia.

Som ett led i vår insamling till Stefan Paulssons Minnesfond fick alla deltagarna utmana PGA Nationals VD och Sveriges förste vinnare på Europatouren Ove Sellberg i en närmast pinnen tävling på hål 6. Lyckades man slå Ove fick man ett trepack TaylorMade bollar men om man förlorade så fick man ”böta” 100 kr till fonden. 11 trepack blev Ove av med men det betyder samtidigt att vi samlade in 5300 kr till fonden!

PGA Sweden National vill tacka alla deltagande lag för en riktigt trevlig dag och gratulera E.ON till titeln ”PGA Sweden National Business Club Champions 2015″