Lakes Course

Lakes Course

Lakes Course har en tidlös känsla, byggd i harmoni med naturen och designen är inspirerad av den banarkitektur som användes på 1920 och 1930-talet. Här spelades Europatourtävlingen Nordea Masters 2014 och 2015 som lovordades av både spelare och publik.

Banan, i kontrast till Links Course, har grönare spelytor, något mindre greener, fler vattenhinder i spel samt grundare och stora bunkrar. Antalet bunkrar är färre än på Links Course, men med en total bunkeryta som är nästan tre gånger så stor. Bunkrarna blir därmed ett verkligt hinder att räkna med. Greenerna är sådda med krypvensgräs, fairway är fasta och gräset bär bollen något högre än på Links Course. Den stora sjön kantar hålen 9, 17, 18 och där möter du greener även ute i sjön. Precis som Links Course är hela banan sandcappad och oerhört väldränerad. Lakes Course kan spelas i sju olika längder, från 4840 meter (tee 48) till 6781 meter (tee 68).

Links Course

Links Course

Links Course är en klassiskt tidlös bana skapad i samklang med naturen och med tydliga drag från de bästa och mest kända banorna på de brittiska öarna. Banan har de typiska linksdragen med stora, vidsträckta greener och många små djupa bunkrar med branta kanter. Greenerna är byggda på en bädd av sand och mjukt ondulerade med relativt hårda, torra, snabba spelytor. Det ställer krav på inspelen och ger intressanta puttlinjer. Banans nivåskillnad på över 20 meter ger en utmanande och spännande golfupplevelse. Bäcken som rinner längs sju av banans hål kräver extra koncentration. Gräset består huvudsakligen av rödsvingel vilket ger banan det karakteristiska linksutseendet och färger som varierar mellan grön, brun, gul och röd. Skånes välkända bokskog kantar banan och bidrar till att stärka intrycken av det geografiska läget. Enligt tradition är en linksbana utan träd, men på vår bana finns faktiskt ett, bakom hål 10. Links Course kan spelas sex i olika längder från 4860 meter (tee 48) till 6835 meter (tee 68).

Vad händer på PGA Sweden National?

feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
jan