Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Magnus Persson Atlevi spelar för PGA National

PGA National förstärker sitt Elitlag med en vass veteran. Det är succémannen från förra årets Seniortour, Magnus Persson Atlevi som kommer att representera PGA National i år.

-En klasspelare med massor av rutin som kanske gjorde sin bästa säsong någonsin i fjol, säger Claes Kinell, som håller i klubbens elitsatsning.

Magnus Persson Atlevi, 51, imponerade stort förra säsongen på Seniortouren och hamnade till slut på en fin andraplats, efter Paul Broadhurst, på Order-of-Merit. Magnus största merit var segern i Paris Legends Championship. Totalt spelade Magnus in nästan en miljon kronor.

-I år blir det full satsning på Seniortouren. Visserligen missade jag att kvala in till Champions Tour i USA. Men jag får ändå spela flera tävlingar i USA i år. Därför har jag tagit tjänstledigt från jobbet som tränare i Lund, säger Magnus.

Relaterad bild

Vid 51-års ålder gör alltså Magnus en ny heltidssatsning på golfen. Det är också ett av skälen till att han väljer att representera PGA National.

-Jag behöver bra träningsmöjligheter. Det erbjuder PGA. Jag är helt enkelt skyldig mitt spel att ha bästa tänkbara möjligheter.

Tränar du lika mycket idag som när du spelade helttid på Europatouren?

-Ja, jag tränar nog lika mycket. Men jag tränar annorlunda. Numera står jag inte bara och nöter på rangen. Golf handlar om så mycket mer än att bara ha en bra bollträff.

Magnus Persson Atlevi, som tidigare vunnit Lag-SM två gånger med Landskrona och parhästen, Magnus Sunesson, hoppas kunna vara med och hjälpa PGA National upp i Elitserien.

-Målet är självklart att gå upp i Elitserien. Vi har ju ett bra lag med bland andra Jens Dantorp. Med Magnus blir vi ännu bättre, säger Claes Kinell.

PGA National spelar i Div. I södra.

Text: Tommie GustavssonDet går inte längre att kommentera.