Hoppa till:

PGA Sweden National
daensv
Sök på webbplatsen

Nordea Masters på PGA National 2014 och 2015

Drömmen kommer att infrias. Henrik Stensson Sveriges nu starkast lysande golfstjärna kommer att spela Nordea Masters på PGA National.

- Nysatsningen innebär en förstärkning av startfältet, ny sponsorstrategi med flera större seminarium samt aktiviteter för hela familjen, säger Thomas Wallén på Lagardére Scandinavia som är ny ägare till tävlingen.

Vi är oerhört glada och stolta att Nordea Masters kommer att spelas i två år på PGA National med början 2014. Nu är tävlingen återigen tillbaka i Skåne efter stora insatser under flera år och som grädde på moset kommer även Henrik att spela. Det kan inte bli bättre! Detta betyder oerhört mycket för golfen i Skåne och för vår anläggning.

Nordea Masters skriver på sin hemsida:

-Det ska bli fantastiskt kul att spela i Sverige igen. Det var 3 år sedan jag spelade Nordea Masters sist då gick det inte så bra men jag hoppas att formen håller i sig säger Henrik från Florida där han vilar upp efter segern i Fed Ex Cup.

Lagardére Scandinavia som idag äger ATP och WTA tävlingarna i Båstad och arrangerar IF Stockholm Open har i dagarna förvärvat tävlingen från Björn Örås. Samtidigt har Nordea skrivit ett nytt 3-års avtal som titelsponsor till tävlingen.

- Vår ambition är att tillsammans med Nordea ta positionen som Europas näst största tävling efter British Open. Henriks framgångar kommer att inspirera en ny generation golfare och vi är naturligtvis jätteglada att Henrik kommer hem och visar upp sig för sin hemmapublik, säger Thomas Wallén på Lagardére Scandinavia.

Tävlingen kommer att spelas två år på PGA National i Bara utanför Malmö för att sedan återvända till Bro Hof Slott.

- Vi är mycket glada över utvecklingen av tävlingen de senaste åren, och jag ser fram emot att Lagardére förverkligar sin vision. Jag är också glad att Bro Hof åter står värd för tävlingen 2016, säger Björn Örås ägare till Bro Hof och säljare av Nordea Masters.

Nysatsningen innebär en förstärkning av startfältet, ny sponsorstrategi med flera större seminarium samt aktiviteter för hela familjen.

>> Pressrelease Nordea Masters – 130925Inslag från Sportnytt i SVT 130925. Klicka på bilden för att se video.

 Det går inte längre att kommentera.